Professzionális aszaló-szárító berendezések

3813996747_dba4c151ea_b

dav img_20160824_104858 img_20160914_141458 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Az aszalás-szárítás az egyik legősibb tartósítási eljárás. Segítségével lehetőségünk nyílik különféle zöldségek, gyümölcsök tartósítására úgy hogy ehhez nem kell cukrot, tartósító szert vagy egyéb adalékanyagot felhasználnunk. A folyamat során a zöldségek, gyümölcsök nedvességtartalma olyan alacsonyra csökken, hogy a különböző romlást okozó mikroorganizmusok életképtelenné válnak, így az aszalvány hosszan eltarthatóvá válik. 

    

 

Az aszalás varázsa abban rejlik, hogy ebben a folyamatban a gyümölcsöknek sajátos íz világa alakul ki, eredeti színüket, aromájukat akár egy éven keresztül megőrzik. Az eljárást használhatjuk fűszernövények, gyógynövények, gombák és olajos magvak szárítására is.

Az aszalás a kezdeti időkben szinte teljesen a napfény segítségével történt, csak később alkották meg a tüzeléses aszalókat. Ezek bár nem voltak környezetbarát berendezések, mégis sokkal kisebb környezetkárosítást okoztak mint az őket felváltó modern energiazabáló aszaló masinák, ugyanis ma a világ nagy részén sajnos az energia előállítása egyet jelent a környezetpusztítással, globális problémákkal.

Mára azonban megvan a lehetőségünk , hogy egy a ma technológiáját és a múlt tapasztalatait ötvöző hővisszanyerő rendszerrel vagy opcionálisan napkollektoros rendszerrel is ellátott aszaló berendezéssel tartósítsuk élelmiszereink egy részét.

 

Miért válasszon minket?

  • kiváló ár érték arány
  • kíméletes, egyenletes szárítás
  • betanulást nem igénylő, egyszerű kezelhetőség
  • egyedülállóan alacsony fogyasztás

Earth III.

 

 

 

3813996747_dba4c151ea_b

Ha önt érdekli a hővisszanyerő szellőzés, akkor látogasson el weboldalunkra:

www.friss-levego.hu
Scroll to Top
Scroll to Top