Az aszalás-szárítás az egyik legősibb tartósítási eljárás. Segítségével lehetőségünk nyílik különféle zöldségek, gyümölcsök tartósítására úgy hogy ehhez nem kell cukrot, tartósító szert vagy egyéb adalékanyagot felhasználnunk. A folyamat során a zöldségek, gyümölcsök nedvességtartalma olyan alacsonyra csökken, hogy a különböző romlást okozó mikroorganizmusok életképtelenné válnak, így az aszalvány hosszan eltarthatóvá válik.
Az aszalás varázsa abban rejlik, hogy ebben a folyamatban a gyümölcsöknek sajátos íz világa alakul ki, eredeti színüket, aromájukat akár egy éven keresztül megőrzik. Az eljárást használhatjuk fűszernövények, gyógynövények, gombák és olajos magvak szárítására is.
Az aszalás a kezdeti időkben szinte teljesen a napfény segítségével történt, csak később alkották meg a tüzeléses aszalókat. Ezek bár nem voltak környezetbarát berendezések, mégis sokkal kisebb környezetkárosítást okoztak mint az őket felváltó modern energiazabáló aszaló masinák, ugyanis ma a világ nagy részén sajnos az energia előállítása egyet jelent a környezetpusztítással, globális problémákkal.
Mára azonban megvan a lehetőségünk , hogy egy a ma technológiáját és a múlt tapasztalatait ötvöző hővisszanyerő rendszerrel vagy opcionálisan napkollektoros rendszerrel is ellátott aszaló berendezéssel tartósítsuk élelmiszereink egy részét.
Miért válasszon minket?
- kiváló ár érték arány
- kíméletes, egyenletes szárítás
- betanulást nem igénylő, egyszerű kezelhetőség
- egyedülállóan alacsony fogyasztás
Ha önt érdekli a hővisszanyerő szellőzés, akkor látogasson el weboldalunkra: